Dwukolorowa babka gotowana

przepis prawie identyczny co poprzedni :) tym razem wersja dwukolorowa :)

Dodany przez: krysiaaa

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 kostka margaryny
  • 8 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki ziemniaczanej
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 łyżeczka kakao
  • Łyżeczka proszku do pieczenia
  • Cukier waniliowy

Przygotowanie

  1. 1) cukier, żółtka, margarynę, cukier waniliowy dobrze utrzeć
  2. 2) mąkę ziemniaczaną i tortową zmieszać w misce
  3. 3) do wyrobionej masy dodać łyżeczkę proszku do pieczenia i mąkę ( łyżkami )
  4. 4) na koniec dodać ubitą pianę z białek
  5. 5) polowę ciasta przelać do formy w kształcie donicy
  6. 6) do pozostałej częsci ciasta dodac kakao i dobrze zmiksować, następnie wylać do formy
  7. 7) gotować 1 godzinę i 10 minut smacznego ;)
ciasta przekąska deser Babka desery
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze