Delikatne klopsiki z indyka

Delikatne , lekkie mięso, które oczaruje dzieci i wszystkich dbających o linię

Dodany przez: beolha

Delikatne klopsiki z indyka

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • Składniki:
  • 60 dkg mielonego mięsa z indyka
  • 1 kajzerka
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • 1 średnia marchewka
  • 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Mięso wyrobić na gładką masę z namoczoną w wodzie i odciśnięta kajzerką, jakiem, przyprawami, startą marchewką i posiekanym drobno czosnkiem. Uformować małe klopsiki i gotować je w wodzie przez ok. 10 minut. Podawać z sosem koperkowym lub pomidorowym.
obiad dla dzieci indyk marchewka klopski
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze