BABKA DWUKOLOROWA

Pyszna

Dodany przez: izka12

BABKA DWUKOLOROWA

Babki

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 5 jajek
  • szklanka cukru
  • szklanka mąki pszennej i ziemniaczanej
  • szklanka oleju
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 4 łyżki kakao
  • polewa:
  • czekolada mleczna
  • łyżka margaryny
  • łyżka śmietany
  • łyżka cukru
  • łyżka kakao
  • łyżka galaretki
  • kolorowe groszki do posypania

Przygotowanie

  1. Jajka ubijamy z cukrem, dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Ciasto dzielimy na dwie części do jednej dodajemy kakao. Na dno wysmarowanej margaryną i posypaną bułką tartą formy wylewany jasne ciasto a na wierzch ciemne.Pieczemy 40 minut w temp.180 stopni. Czekoladę rozpuszczany i dodajemy składniki, galaretkę dodajemy gdy wszystko będzie już rozpuszczone. Polewamy ciasto i dekorujemy kolorową posypką.
jajka przekąska deser mąka cukier
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze