Zupa ze szpinakiem

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 15 minut Porcja: 125 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa ze szpinakiem

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
125 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 kg świeżego szpinaku
  • marchewka
  • 2 ząbki czosnku
  • łyżka masła
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • opakowanie Zupy Szpinakowej z błonnikiem WINIARY
  • 2 jajka na twardo
  • 4 łyżki kwaśnej śmietany albo gęstego jogurtu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Szpinak opłukać, pokroić w paski. Marchewkę umyć, obrać, pokroić w dość cienkie słupki. Czosnek obrać, drobno posiekać.
  2. Na maśle poddusić szpinak z czosnkiem. Zupę szpinakową przygotować według przepisu na opakowaniu. Dodać pokrojony szpinak, marchewkę, doprawić solą oraz pieprzem.
  3. Doprowadzić do wrzenia. Przykryć, gotować około 15 min, mieszając od czasu do czasu. Jeśli trzeba, dolać wody. Zdjąć z ognia, wymieszać ze śmietaną. Podawać z jajkiem i szczypiorem.
zupa szpinak zupa szpinakowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze