ZUPA SZPINAKOWA

pyszna i pożywna zupa.

Dodany przez: Anja

ZUPA SZPINAKOWA

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 300g mrożonego szpinaku
  • 1 marchewka
  • Kawałek selera
  • 4 – 5 ziemniaków
  • Łyżka serka kanapkowego ziołowego
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • Łyżka mąki
  • Maggi
  • Pieprz
  • Vegeta
  • Ziarenka smaku
  • Kostka rosołowa drobiowa

Przygotowanie

  1. Marchewkę i seler obrać i potrzeć na tarce o grubych oczkach.
  2. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę.
  3. Ziemniaki wraz z marchewką i selerem włożyć do garnka, zalać wodą, dodać wszystkie przyprawy i gotować do czasu aż warzywa będą miękkie.
  4. Następnie dodać rozmrożony szpinak. Zagotować.
  5. Jogurt naturalny roztrzepać z serkiem, mąką i wodą, po czym wlać do gotującej się zupy. Wymieszać i zagotować.
  6. Zupę przyprawić do smaku.
warzywa obiad zupa szpinak seler marchewka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze