Zupa krem z selera

Zupa jest bardzo pożywna.

Dodany przez: bronka1

Kremy

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 1 duży seler (ok. 1/2 kg)
  • 1 duża cebula
  • 3-4 średnie ziemniaki
  • ok 2 l wywaru warzywnego lub mięsnego (rosołek)
  • 1 serek topiony kremowy
  • sól, pieprz
  • curry (łyżka)
  • vegeta
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Cebulę i ziemniaki obrać i pokroić. Przesmażyć na patelni. Oprószyć vegetą. Selera obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Włożyć do gotującego się rosołku i podgotować ok 20 minut.Cebulę z ziemniakami przełożyć do garnka z selerem. Pogotować wszystko do miękkości. Dodać serek kremowy.Całość zmiksować na krem. Doprawić do smaku, dodać curry.Podawać z grzankami z serem.
obiad wegetariańska zupa seler
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze