Zupa jarzynowa z fasolą

Przygotowanie: 30 minut Porcja: 200 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa jarzynowa z fasolą

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
200 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 20 dag fasoli z puszki
  • cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 ziemniaki
  • kalarepka
  • 2 marchewki
  • 10 dag zielonego groszku
  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 2 pomidory
  • 1 l bulionu
  • łyżka oliwy
  • 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Fasolę osączyć. Ziemniaki, kalarepkę, marchewki i pomidory pokroić. Fasolkę szparagową oczyścić. Cebulę i czosnek posiekać. Groszek umyć.
  2. Oliwę rozgrzać w rondlu, podsmażyć cebulę z czosnkiem. Dodać warzywa i zioła prowansalskie, wlać bulion, gotować 20 minut. Przyprawić.
zupa fasola zupy jarzynowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze