Watróbka drobiowa zawijana w plastry wędzonego boczku..

Świetna potrawa na imprezy,kolacje i jako zagryzka....

Dodany przez: RYNIO

Watróbka drobiowa zawijana w plastry wędzonego boczku..

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 3.8 z 5 głosów)

Składniki

  • Składniki:
  • • 1 kg świeżych wątróbek drobiowych
  • • 20 dag wędzonego pokrajanego w plastry boczku
  • • olej
  • • 2 ząbki czosnku
  • • 3 -4 cebule
  • • 1 spore jabłko
  • • ½ pora
  • • sól
  • • pieprz, kucharek lub vegeta…

Przygotowanie

  1. Przyrządzenie:
  2. Wątróbkę oczyścić z błonek, posypać mielonym pieprzem i lekko solą.
  3. Zawinąć plasterkami boczku i spiąć wykałaczką (w wersji dietetycznej można plastrami szynki) .
  4. Cebulę pociąć w piórka, por, jabłko, czosnek posiekać, dodać do cebuli i wszystko razem udusić na patelni, lekko posypać kucharkiem lub vegetą .
  5. Piec około 15 minut, często odwracając. Wyjąc wykałaczki i ułożyć na półmisku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami …Dobra jest jako zakąska do wódeczki…Naprawdę warto spróbować jest bardzo smaczne danie…
mięso przekąska kolacja boczek Jabłko wątróbka cebula por
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze