wątróbka z cebulką

wątróbkę myjemy osuszamy na sitku,obtaczamy w mące

Dodany przez: kamila1957

wątróbka z cebulką

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 0,5 kg wątróbki drobiowej
  • 5 cebul
  • 3 łyżki mąki
  • pieprz,papryka słodka i ostra po pół łyżeczki
  • 4łyżki oleju
  • vegeta lub sól

Przygotowanie

  1. wątróbkę myjemy i osuszamy
  2. cebulę kroimy w pół talarki,smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw
  3. cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące
  4. smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca,posypać pieprzem i papryką
  5. na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy
  6. przed podaniem jak kto lubi solimy.
sniadanie mięso obiad przekąska kolacja cebula wątróbka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze