Wątróbka z cebulką

Wątróbka z cebulką to tradycyjne polskie danie. Szczególnie polecana osobom lubiącym podroby. Wątróbka z cebulką świetnie smakuje z wędzonymi śliwkami lub upieczonym jabłkiem.

dania mięsnewątróbkaPrzekąski

Czas przygotowania:
15 min.
Dla ilu osób:
dla 3 osób
Ocena:

(średnia 4.35 z 239 głosów)

Kroki wykonania:

  • 1.Wątróbkę myjemy i osuszamy, cebulę kroimy w pół talarki,smażymy na pół twardo na oleju, dosypujemy połowę przypraw. Cebulkę usmażoną zdejmujemy z patelni i na pozostały tłuszcz wkładamy wątróbkę uprzednio obtoczoną w mące.
  • 2.Smażymy po obu stronach na bardzo rumiano aż będzie chrupiąca,posypać pieprzem i papryką; na wątróbkę usmażoną wkładamy cebulkę i jeszcze chwilkę smażymy, przed podaniem jak kto lubi solimy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy