Sałatka z jajkiem i rzodkiewkami

Przygotowanie : 15 minut Porcja: 320 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Sałatka z jajkiem i rzodkiewkami

Warzywne

Czas przygotowania:
Kalorie:
320 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 jajka
  • 2 pęczki rzodkiewek
  • pęczek dymki
  • 2 łyżki suszonych pomidorów
  • łyżka marynowanego czosnku
  • tacka rzeżuchy
  • 1/2 pęczka natki
  • 1/2 szklanki majonezu
  • 2 łyżeczki chrzanu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Jajka ugotować na twardo (10 minut). Ostudzić, obrać, pokroić na ćwiartki.
  2. Rzodkiewki oczyścić, umyć, pokroić w plasterki. Dymki obrać: cebulki pokroić w plasterki, a szczypior drobno posiekać. Natkę i rzeżuchę umyć, otrzepać z wody. Natkę grubo posiekać.
  3. Majonez wymieszać z chrzanem, połową natki i szczypiorku, przyprawić do smaku.
  4. Jajka, rzodkiewki, dymkę, suszone pomidory pokrojone w paseczki i zmiażdżony czosnek włożyć do salaterki, polać majonezem, posypać rzeżuchą, resztą natki i szczypiorku, wymieszać.
jajka sałatki sałatka rzodkiewki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze