Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Przepisy na Wielkanoc - sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Dodany przez: mojegotowanie

Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • nieduży kalafior
  • 20 dag mrożonego bobu
  • cukier
  • sól
  • 10 jajek przepiórczych
  • pęczek rzodkiewek
  • rukiew wodna, rukola, roszponka lub inna sałata do wyboru
  • SOS:
  • utarty ząbek czosnku
  • 3 łyżki czerwonego octu winnego
  • łyżka miodowej musztardy diżońskiej
  • 9 łyżek oliwy extra vergine
  • sól
  • świeżo mielony pieprz

Przygotowanie

  1. Przepisy na Wielkanoc Sałatka wiosenna z jajkami i rzodkiewką wg Agnieszki i Marcina Kręglickich
  2. Kalafior dzielimy na różyczki, gotujemy. Rozmrożony  bób  obieramy  ze  skórki  i  parzymy w posłodzonym i posolonym wrzątku. Jajka gotujemy na twardo, rzodkiewki myjemy i kroimy na  kawałki,  sałatę  płuczemy  i  osuszamy.
  3. SOS:
  4. wszystkie składniki dokładnie mieszamy, najlepiej energicznie potrząsając w zakręcanym słoiku.  Mieszamy  składniki  sałatki  z  sosem, przekrojone jajeczka układamy na wierzchu.
  5. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  6. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
przepisy na Wielkanoc sałatka z rzodkiewką sałatka wiosenna z jajkami
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze