Rafaello z adwokatem

Dla smakoszy...:)

Dodany przez: Rejcia

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
21 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • Ciasto:1szkl.mąki,1szkl.cukru,4jajka,4łyżki oleju,1łyżeczka proszku do pieczenia,1budyń śmietankowy
  • Krem:0,5litra śmietanki 30%,2 śmietan fix(dr.Oetker),1 biała czekolada,2 śnieżki+2szkl mleka,1/2 szkl.adwokata,50g migdałów w płatkach
  • Polewa:2łyżki cukru,2łyżki margaryny,100g kokosu

Przygotowanie

  1. Ciasto:białka ubić na sztywną masę,dodać cukier i żółtka.Następnie olej i budyń,na końcu proszek do pieczenia oraz mąkę.Lekko wymieszać,wylać na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną mąką.Piec ok.30min.Ciasto przekroić na pół tak aby powstały 2 ciasta.Krem:czekoladę rozpuścić,śmietankę ubić na sztywno,śnieżki ubić z mlekiem,dodać śmietanfixy,wymieszać z ubitą śmietanką,potem dodać roztopioną czekoladę,płatki migdałów,a na samym końcu adwokata.Schłodzić.Następnie przełożyć oba placki połową kremu,a drugą wyłożyć na wierzch.Polewa:margarynę rozpuścic,dodać cukier,lekko go rozpuścić i dodać kokos.Zasmażac wszystko ciągle mieszając na złoty kolor.Ostudzić,wylać na masę.
obiad przekąska kolacja deser wegetariańska kokos biszkopt migdały adwokat
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze