pyszne rafaello z biała czekolada i wiorkami kokosowymi

biszkopt przekładany pyszna masa z białej czekolady i wiórkami kokosowymi

Dodany przez: karolina87

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
25 porcji
Ocena:

(średnia 2.83 z 6 głosów)

Składniki

  • BISZKOPT:
  • 6 jaj
  • 1 szklanka cukru
  • 6 łyżek oleju
  • 1 szklanka maki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • MASA:
  • 2 tabliczki białej czekolady
  • 1 śnieżka
  • 1/2 l śmietany 30 %
  • 2 opakowania wiórek kokosowych(duze opakowania )

Przygotowanie

  1. biszkopt:
  2. Z podanych składników upiec 2 biszkopty piec po 25 min w temperaturze 25 stopni .
  3. masa:
  4. czekolade rozpuscic z 2 łyzkami mleka odstawic do przestudzenia ,śmietane ubic na sztywno dodac snieżke i dalej ubijac .nastepnie delikatnie połączyć z przestudzona czekolada ,na koniec wsypać wiórka i wszystko delikatnie wymieszać
  5. na 1 biszkopt wyłożyc 3/4 kremu i przykryc drugim biszkoptem .Pozostały krem rozsmarowac na wierzchu i posypać wiórkami lub płatkami migdałowymi
deser ciasto rafaello
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze