Pulpety w białym sosie

Sos dobrze smakuje z ryżem i surówką z białej kapusty.

Dodany przez: nana30

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 30 dkg.mięsa wieprzowego
  • 20 dkg cebuli słodkiej
  • 20 dkg czerwonej papryki
  • kostka mięsna
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • przyprawa typu vegeta,pieprz biały,maggi,pieprz czarny,2 ziarna ziela angielskiego,liść laurowy
  • ok.6 łyżek bułki tartej
  • olej do smażenia
  • jajko

Przygotowanie

  1. Mięso zemleć z czosnkiem,dodać jajko,bułkę tartą tak aby było gęste doprawić vegetą i czarnym pieprzem,uformować kuleczki obtoczyć w bułce tartej,usmażyć.Na osobnej głębokiej patlni podsmażyć na złoty kolor cebulę pokrojoną w prążki,dodać paprykę pokrojoną w prążki,dolać ok 3 szkl.wody zagotować doprawić kostką mięsną,vegetą,maggi,liściem laurowym,zielem angielskim i białym pieprzem.Mąkę i śmietanę dokładnie wymieszać aby nie było grudek i zagęścić sos,dodać pulpety, zagotować.
mięso obiad sos pulpety
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze