Sos koperkowy z jajkiem

Godny polecenia!!!

Dodany przez: lenuta

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3.12 z 17 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 3 szklanki wody
  • 1 łyżeczka masła
  • 2 kostki rosołowe
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki śmietany
  • 2 łyżki mąki
  • pieprz mielony
  • maggi
  • 6 jajek

Przygotowanie

  1. Wodę zagotować z kostkami rosołowymi i 1 łyżeczką masła.
  2. Wsypać posiekany koperek. Śmietanę
  3. zmieszać z mąką i zagęścić wodę z koperkiem.
  4. Mieszać, aby nie powstały grudki.
  5. Dodać maggi, pieprz, doprowadzic do zagotowania.
  6. Wyłaczyć. Do sosu wrzucić ugotowane na twardo jajka, obrane ze skorupki.
woda obiad sos śmietana koperek kostka rosołowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze