LANE KLUSKI

Lane kluski to bardzo szybki-"makaron".Są pyszne.Zawsze robiła mi je moja babcia.Teraz robię je ja:)

Dodany przez: nemezis505

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 3.51 z 39 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 jajka
  • 4 łyżki mąki

Przygotowanie

  1. Jajka rozbijamy do salaterki lub szklanki.
  2. Dodajemy 4 łyżki mąki.
  3. Mieszamy do uzyskania w miarę gładkiej masy.
  4. Jeśli będzie za gęsta dolewamy ociupinę wody i mieszamy znów.
  5. Masę wlewamy na gotujący się np.rosół.
  6. Czekamy minutkę i wlewamy gotowe kluski z zupką na talerz:)
  7. Smacznego:)!
ciasta obiad dla dzieci zupa kluski zupy lane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze