Kurczak Kebab-Gyros z ryżem

Zdrowie na talerzu, bez dodatku tłuszczu(delikatnie:))

Dodany przez:

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
90 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • • Pół fileta z kurczaka (lub mieso z kurczaka obrane z kości)
  • • Przyprawa kebab-gyros Prymat
  • • Ryż 200 g (2 torebki)
  • • Kucharek
  • • 1 duża cebula
  • • 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka umyć i pokroić na kostkę (zamiast fileta może być mięso z kurczaka obrane z kości – tańszym kosztem). Do fileta dosypać przyprawę Kebab-Gyros Prymat, dodać czosnek i cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Całość wymieszać i pozostawić na pół godziny. Ryż w torebkach ugotować na kostce rosołowej. Fileta usmażyć na patelni na margarynie i wodzie (dolewać wody gdy wyparuje). Jeśli ktoś lubi może smażyć na oleju. Gdy mięso już usmażone to dodać ryż na patelnię i całość wymieszać.
  2. Podawać na gorąco.
mięso obiad przekąska kolacja kebab kurczak gyros
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze