Solone śledzie w oleju

Przepis nadaję się na pyszny piątkowy obiad jest bardzo prosty w wykonaniu i tani.

Dodany przez: edyta198999

Solone śledzie w oleju

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
150 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 500 gram solonych śledzi, 2 cebule, liść laurowy, pieprz, olej

Przygotowanie

  1. Śledzie moczyć ok 3 godz w zimnej wodzie, następnie wyjąć i pokroić w prostokąty. Cebulę pokroić w krązki, jednak zanim to zrobimy zalać je na pół minuty wrzątkiem. Dodać liść laurowy i wszystko razem wymieszać. Zalać olejem i posypać pieprzem. Smacznego;)
  2. Tak przygotowane śledzie najlepiej będą smakować z ziemniakami w mundurkach.
ryby Śledzie w oleju Solon
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze