sernik na zimno

sernik przygotowuje się łatwo, nie trzeba go piec i jest pyszny.

CiastasernikiDeserygalaretkiPrzekąski

Czas przygotowania:
120 min.
Ocena:

(średnia 4.54 z 168 głosów)

Składniki:

  • - 4 serki homogenizowane waniliowe (po 150g)
  • - 200g śmietany (36%)
  • - 1 op. okrągłych biszkoptów (180g)
  • - 4 łyżki cukru pudru
  • - 3 łyżki żelatyny
  • - 1 op. galaretki brzoskwiniowej
  • - puszka brzoskwiń lub ananasów

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • 1. Biszkoptami wyłożyć dno tortownicy o śr. 26cm
  • 2. Żelatynę rozpuścić w 100ml gorącej wody, przestudzić i zmiksować
  • z serkami.
  • 3. Śmietanę ubić z cukrem na sztywno, delikatnie połączyć z masą
  • serową, wyłożyć na biszkopty.
  • 4. Sernik wstawić do lodówki, aby stężał.
  • 5. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody.
  • 6. Na stężonej masie serowej ułożyć brzoskwinie lub ananasy, zalać
  • tężejącą galaretką
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy