Sałatka Cezar

Jadłam ją kiedyś w Pizzy Hut i postanowiłam poeksperymentować, aż się udało.

Dodany przez: w.burszta

Sałatka Cezar

Z mięsem

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.42 z 12 głosów)

s

Składniki

  • ½ opakowania sałaty Fit&Easy Party,
  • duży filet z piersi indyka,
  • 3 łyżki oliwy z oliwek,
  • łyżeczka Vegety,
  • ½ łyżeczki czerwonej papryki słodkiej,
  • 1/3 łyżeczki curry,
  • ząbek czosnku,
  • 4 łyżki wiórek z parmezanu lub goudy,
  • 2 kromki chleba tostowego,
  • sos: szklanka jogurtu naturalnego,
  • 2 ząbki czosnku,
  • ½ łyżeczki soli,
  • 1 łyżka majonezu,
  • 1 łyżeczka ziół prowansalskich.

Przygotowanie

  1. 1. Umyć sałatę i odstawić.
  2. 2. Umyć i pokroić pierś na 8 mniejszych filetów, przyprawić vegetą, papryką słodką, curry, dodać drobno posiekany czosnek i zalać oliwą z oliwek. Odstawić do lodówki na kwadrans.
  3. 3. Pokroić ser na wiórki.
  4. 4. Pokroić chleb tostowy na ćwiartki.
  5. 5. Do szklanki jogurtu dodać posiekane 2 ząbki czosnku, sól, majonez, zioła prowansalskie, wymieszać i odstawić do lodówki.
  6. 6. Wyciągnąć filety z lodówki. Nastawić piekarnik na temperaturę odpowiednią do funkcji grill. Nagrzać i wstawić filety do piekarnika na ruszt. Grillować ok. 10-15 minut. Obracać, co jakiś czas. Pod koniec grillowania ułożyć chleb tostowy koło filetów i grillować 4 minuty, obracając, co minutę.
  7. 7. Ułożyć sałatę na talerzu, filety jak na zdjęciu, polać sosem, posypać wiórkami sera i ułożyć grzanki.
mięso obiad sałatka kolacja sos indyk parmezan grzanki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze