Ryba w marynacie

Ryba w marynacie z musztardy francuskiej, tymianku, occie balsamicznym.

Dodany przez: paulina57

Ryba w marynacie

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 4-6 sztuk filet miruny
  • tymianek świeży
  • 1-2 łyżki musztarda francuska
  • 3-4 łyżki masło
  • 1 łyżeczka papryka słodka
  • 1 łyżka ocet balsamiczny
  • 1 łyżeczka cukier trzcinowy
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

  1. 3 Łyżki masła roztopić, zdjąć z ognia ,dodać posiekany tymianek i wymieszać.Do masła i tymianku dodać ocet balsamiczny, paprykę słodką, musztardę francuską, pieprz i sól do smaku oraz cukier trzcinowy również do smaku. Całość wymieszać.Rybę pokroić na mniejsze porcja jeśli jest taka konieczność i każdy kawałek kolejno marynować.Odstawić na ok 2-3 godziny do lodówki.Po tym czasie smażyć na ruszcie bądź patelni grillowej.Podawać z ziemniaczkami
ryby obiad ryba marynata
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze