Ryba po chińsku

Ryba po chińsku

Dodany przez: geobet

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 kg filetów rybnych
  • 1 słoik papryki konserwowej
  • 1 słoik ogórków
  • 4 średnie cebule
  • 1 jajko
  • mąka
  • woda
  • ZALEWA:
  • 1 szklanka wody
  • 3/4 szklanki oleju
  • 8 łyżek ketchupu pikantnego
  • 6 łyżek octu
  • 4 łyżki cukru

Przygotowanie

  1. Filet pokroić w porcje, posypać wegetą. Przygotować ciasto naleśnikowe, i zanurzać w nim kawałki ryby, poczym smażyć je w głębokim oleju. Ogórki, paprykę i cebulę pokroić w paski.
  2. Zalewę gotować przez ok. 3 minuty.
  3. Rybę układać warstwami, przekładając ja ogórkiem, papryką i cebulą. Następnie zalać wszystko gorącą zalewą.
ryby ryba chiński
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze