Rosół z kury

Smaczny rosół wiejski

Dodany przez: Basia

Rosół z kury

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
10 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 0,5 kury
  • 5l wody
  • 2 kostki rosołowe drobiowe
  • 2 marchewki, i pietruszka
  • kawałek selera
  • kawałek pora
  • 1 cebula
  • natka pietruszki, liść selera
  • Przyprawy:
  • pieprz ziarnisty
  • pieprz mielony
  • sól
  • ziele angielkie
  • vegeta
  • makaron do rosołu /dowolny/

Przygotowanie

  1. Rosół, nic dodać, nic ująć :)
  2. Dokładnie umyć kurę i włożyć do garnka z gotującą wodą.
  3. Dodać obrane warzywa: marchewkę, pietruszkę, por, seler
  4. Cebulę opiec na ogniu i dodać do wywaru.
  5. Wrzucić kostki rosołowe, pieprz ziarnisty, ziele angielskie i vegetę.
  6. Po około godzinie dodać liść selera, 0,5 natki pietruszki.
  7. Gotować jeszcze przez godzinę.
  8. Ugotować makaron.
  9. Podawać z dodatkiem posiekanej natki pietruszki.
  10. Przygotowany w taki sposób rosół zasmakuje każdemu i nawet osoby, którym rosół nie podchodzi (są tacy? :) się do niego przekonają.
  11. Smacznego!
obiad zupa rosół
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze