Rosól z indyka

Przepyszny rosołek z mięsa indyczego

Dodany przez: kamila1957

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dla dzieci
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • skrzydło indycze
  • udo indycze
  • marchew duża
  • pietruszka średnia
  • cebula w łupinie 1/2
  • seler korzeń kawałek
  • listek laurowy
  • angielskie ziele 2 ziarnka
  • pieprz biały 10 ziarnek
  • Vegeta do smaku
  • koper kawałek łodygi
  • łodygi pietruszki 3-4 sztuki
  • lubczyk posiekany 1/2 małej łyżeczki( wg uznania )

Przygotowanie

  1. Mięso wstawiamy na zimną wodę i gotujemy około 15 minut.
  2. Następnie dodajemy obrane warzywa i przyprawy z cebulką w łupinie, nadaje ona piękny kolor
  3. wsypujemy Vegetę lub sól, gotujemy na małym ogniu, rosół powinien migotać a nie bulgotać.
  4. Podajemy z makaronem lub ziemniakami.
obiad dla dzieci zupa rosół
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze