Roladki z karkówki

Roladki z karkówki- - smaczne roladki na rodziny obiad

Dodany przez: eluchap

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 duże plastry karkówki,
  • 4 plastry szynki konserwowej
  • 1 mała czerwona papryka
  • zielona fasolka szparagowa
  • musztarda sarepska
  • sól,pieprz kolorowy,majeranek do smaku

Przygotowanie

  1. Paprykę pokroić w drobną kostkę. Fasolkę szparagową ugotować na półtwardo.
  2. Plastry karkówki rozbić tłuczkiem przez folię.Oprószyć solą i pieprzem,posmarować musztardą,położyć plaster szynki,paprykę i fasolkę szparagową. Zwinąć w roladki,spiąć wykałaczkami, wierz oprószyć delikatnie solą,pieprzem i majerankiem. Następnie każdą
  3. roladkę zawinąć w folię aluminiową i przełożyć do naczynia do zapiekania.
  4. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i piec 70 minut. Na 15 minut przed końcem pieczenia otworzyć folię.
  5. Roladki podajemy np. z ryżem,ziemniakami z surówką lub ogórkiem
warzywa obiad mięso wieprzowe
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze