Quesadilla z kurczakiem i warzywami

Gorący Meksyk w środku jesieni? Nie ma problemu - Quesadilla lekiem na jesienną chandrę!

Dodany przez:

Quesadilla z kurczakiem i warzywami

Dania główne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.38 z 8 głosów)

Składniki

  • 3 placki tortilli
  • 200 g filetu z kurczaka
  • 3 łyżki oleju
  • 2 świeże papryki kolorowe
  • 5-6 papryczek chilli
  • 2 cebule
  • 2 garście czerwonej fasoli konserwowej
  • 1 garść kukurydzy konserwowej
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 300 gram sera Monieckiego MSM Mońki
  • 150 ml śmietany 18%
  • sól

Przygotowanie

  1. Fileta z kurczaka, cebulę, obie papryki pokroić w koskę i podsmażyć na oleju. Dodać fasolkę, kukurydzę i przekrojone na pół pomidorki. Doprawić do smaku solą i chwilę poddusić pod przykryciem. Tak przygotowany farsz rozłożyć naprzemiennie na plackach tortilli, każdą warstwę posypując tarkowanym serem żółtym. Zapiec na blaszce w piekarniku przez ok. 15 minut w temperaturze 180°C. Po zapieczeniu przekroić na cztery części. Podawać z kwaśną śmietaną.
  2. Smacznego!
kurczak ser warzywa obiad kolacja tortilla
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze