MAKARON CANNELLONI

Szybkie przygotowanie,dla żyjących w biegu

Dodany przez: doti412

Makarony

Czas przygotowania:
Kalorie:
100 kcal
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • Składniki!!!!!!
  • - 1 opak. makaronu cannelloni
  • - 450 g mięsa mielonego
  • - 6 pieczarek
  • - 1 cebula żółta
  • - 1 cebula czerwona
  • - 1 torebka sosu do spaghetti (ja używam SOS Winiary "Pomysł na... spaghetti po bolońsku ")
  • - 15 dag potartego sera żółtego
  • - przyprawy : warzywko, ziarenka smaku, pieprz, przypr. do mięsa mielonego, papryka czerwona łagodna

Przygotowanie

  1. Przygotowanie!
  2. Mięso podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i cebulki i chwilke podsmażamy, dodajemy wszystkie przypprawy do smaku.
  3. Tak przygotowany farsz odstawiamy chwilke do wystygnięca.
  4. W między czasie przygotowyjemy sos, wg przepisu na opakowaniu,czyli do garnka wleawmy 300ml wody, stawiamy na gaz i do lekko podgrzanej wody wsypujemy sos aż do zagotowania.
  5. Gdy mięso ostygnie wypełniamy nim makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym.
  6. Makaron posypujemy serem i zalewamy sosem, jeżeli mamy małe naczynie i dużą ilość makaronu, to na sos układamy następną warstwę makaronu i również posypujemy serem i zalewamy resztą sosu.
ser mięso obiad kolacja pieczarki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze