Leczo z cukini z pieczarkami

Pyszne leczo z cukini z pieczarkami wspaniale smakuje w tak upalne dni..............

Dodany przez: madziarzeszow

Leczo z cukini z pieczarkami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.29 z 7 głosów)

  • Danie dla dzieci

Składniki

  • 1-2 średnie cukinie
  • 0,5 papryki czerwonej
  • 0,5 papryki żółtej
  • 1 duża cebula
  • 1 laska kiełbasy typu zwyczajna
  • 0,5 kg pomidorów
  • 20 dkg pieczarek
  • sól
  • pieprz
  • papryka czerwona

Przygotowanie

  1. Cukinię obrać i pokroić w kostkę, z papryki wyjać gniazda nasienne i pokroić w plasterki.
  2. Pomidory sparzyć i pokroić w ćwiartki. Kiełbaskę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć razem.To samo zrobić z pieczarkami.
  3. Cukinię i pomidory podlać wodą i dusić . wszystko dodać do duszenia i podgotowac do miękkości.
  4. Na koniec dodać paprykę i chwilkę gotować .Przyprawić wedle uznania solą, pieprzem i papryką czerwoną w proszku.
warzywa obiad przekąska kolacja dla dzieci pieczarki cukinia Leczo
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze