Kurki duszone z koperkiem w śmietance :

Aromatyczne , sezonowe danie .

Dodany przez: Babciagramolka

Kurki duszone z koperkiem w śmietance :

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3.8 z 5 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 30 dag kurek
  • ½ szklanki pokrojonego koperku
  • 2 łyżki masła
  • 1 szklanka słodkiej 30 % śmietanki
  • sól
  • pieprz mielony

Przygotowanie

  1. Kurki duszone z koperkiem w śmietance :
  2. Aromatyczne , sezonowe danie .
  3. Czas : 30 minut
  4. Składniki :
  5. 30 dag kurek
  6. ½ szklanki pokrojonego koperku
  7. 2 łyżki masła
  8. 1 szklanka słodkiej 30 % śmietanki
  9. sól
  10. pieprz mielony
  11. Kurki oczyścić , umyć , osuszyć i większe przekroić na połówki .Na patelni rozgrzać masło. Wrzucić kurki i smażyć mieszając ok. 10 minut .Wsypać koper. Chwile podsmażać by wydobyć aromat. Zalać śmietanka . Zmniejszyć gaz i dusić ok. 20 minut aż śmietanka zgęstnieje. Doprawić sola i pieprzem .
  12. Podawać jako samodzielne danie z ziemniaczkami lub dodatek do mięs smażonych ( schabu , kurczaka). Ja podałam do wątróbek drobiowych doprawionych na pikantnie z ziemniaczkami puree .
grzyby obiad wegetariańska kurki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze