Fasolka po bretońsku

Przepis na fasolkę po bretońsku :) zawsze się udaje

Dodany przez: kroli2

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.71 z 7 głosów)

Składniki

  • Biała fasola, którą namaczamy w wodzie kilka godzin wcześniej.
  • Kiełbasa
  • Boczek wędzony
  • Cebula
  • Przecier pomidorowy
  • Sól i pieprz
  • Odrobina tłuszczu

Przygotowanie

  1. Pyszna fasolka po bretońsku - przepis na taką fasolkę po bretońsku zadowoli każdego!
  2. Namoczoną fasolkę odsączamy i gotujemy w świeżej wodzie 50 minut ale solimy ją dopiero pod koniec gotowania, a nie na początku, inaczej zostanie twarda. W tym czasie smażymy kiełbasę z boczkiem na rozgrzanym tłuszczu.
  3. Gdy się zarumienią dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Razem dusimy aż cebula będzie miękka. Po 50 minutach gotowania odsączamy fasolkę i dodajemy do niej kiełbasę z boczkiem i cebulą. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, mieszamy, lekko podlewamy wodą i dusimy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
  4. Fasolka po bretońsku przygotowana według tego przepisu zawsze wychodzi. Smacznego!
obiad kiełbasa cebula fasolka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze