Ryba po japonsku

Smakuje wysmienicie... słodko kwaśna, z chrupiącymi warzywami...mmmmm... . Bardzo gorąco polecam!!:)

Dodany przez: 22domcia22

Ryba po japonsku

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Kalorie:
180 kcal
Porcje:
20 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 kg filetów z ryby
  • 2 duże cebule
  • 1 słoik ogórków konserwowych
  • 1 słoik papryki konserwowych
  • przyprawa warzywna
  • maka
  • bułka tarta
  • 3 jajka (więcej lub mniej według potrzeby)
  • olej
  • Zalewa:
  • 2 szklanki wody
  • 1/2 szklanki oleju
  • mały koncentrat pomidorowy
  • 4 łyżki keczupu
  • 4 łyżki cukru ( u mnie z lekkim "czubem")
  • 4 łyżki octu
  • sól do smaku (opcjonalnie)*
  • pieprz (opcjonalnie)

Przygotowanie

  1. Cebulę kroimy w drobną kostkę, a ogórki i paprykę w drobne słupki.
  2. Filety rozmrażamy na tyle, aby mozna je był pokroić na mniejsze kawałki. Opłukane i osuszone posypujemy przyprawą typu vegeta. Zostawiamy na kilka minut. Następnie obtaczamy je w mące, rozbełtanym jajku i bułce tartej. Tak przygotowane filety smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone odsączamy na ręcznikach papierowych.
  3. Wszystkie składniki zalewy doprowadzamy do wrzenia i gotujemy jeszcze ok. 3 minuty na małym ogniu.
  4. Rybę i warzywa układamy warstwami, a następnie wszystko zalewamy przestudzoną zalewą.
sniadanie przetwory ryby mięso warzywa obiad ryba przekąska kolacja japonia
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze