Fasolka szparagowa

Fasolka szparagowa na zimę

Dodany przez: Madija

Fasolka szparagowa

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 4 głosów)

Składniki

  • 2 kg fasolki
  • 4 szklanki wody
  • 1 litr wody
  • 4 dag soli
  • 2-3 dag cukru
  • 2g kwasku cytrynowego

Przygotowanie

  1. Fasolkę umyć, odciąć konce, wrzucić do osolonej wody, gotować 2-4 minuty, odcedzić.
  2. Z wody, soli, cukru i kwasku ugotować zalewę. Fasolkę układać w słoikach i zalac wrzacą zalewą. Słoiki od razu zamykac i pasteryzować w temp. 95 stopni przez 90 minut.
przetwory warzywa fasolka zalewa SZPARAGÓWKA
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze