Dublin Coddle

Ocena:

4.49 (144)

  • 1 godz. 30 min.
  • dla 4 osób
Przepis z kuchni irlandzkiej

Składniki:

  • 90 dag kiełbasek bangers,
  • mąka,
  • olej,
  • 2 duże cebule posiekane,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 45 dag chudego boczku w plasterkach albo wędzonej wieprzowiny lub szynki,
  • 4 duże obrane i pokrajane w plasterki ziemniaki,
  • 2 obrane i pokrajane w plasterki marchwi,
  • pęczek świeżych ziół,
  • cydr,
  • posiekana natka pietruszki.

Dublin coddle - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kiełbaski panierować w mące. Na oleju smażyć cebulę z czosnkiem. Przełożyć do dużego garnka wraz z ziemniakami, marchewką i ziołami. Zalać cydrem. Dusić na małym ogniu przez godzinę. Podawać posypane natką pietruszki.
  • Nasz blog kulinarny: Kuchnia Ireny i Andrzeja - http://grumko.blox.pl
  • Facebook: http://www.facebook.com/pages/Kuchnia-Ireny-i-Andrzeja/119861784693798
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne