Zupa marchewkowa

Przygotowanie: 15 minut Gotowanie: 20 minut Porcja: 220 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez: mojegotowanie

Zupa marchewkowa

Bezmięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
220 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 80 dag marchewki
  • 2 ziemniaki
  • łyżka masła
  • 3 szklanki bulionu warzywnego
  • 1/2 szklanki śmietany
  • 2–3 łyżki soku ze świeżych pomarańczy
  • łyżeczka drobno posiekanego kłącza imbiru
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Marchew i ziemniaki obrać, opłukać, pokroić w kostkę. Płatki uprażyć na suchej patelni.
  2. W garnku stopić masło, podsmażyć warzywa z imbirem. Wlać bulion, gotować około 20 minut. Zdjąć z ognia, dokładnie zmiksować. Dodać sok pomarańczowy, śmietanę. Doprawić solą i pieprzem. Wymieszać. Przed podaniem posypać płatkami migdałów.
wegetariańska zupa marchew zupa marchewkowa marchwiowa
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze