Śledzie po japońsku

Proste, pyszne, efektowne.

Dodany przez: szynszyla

Śledzie po japońsku

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4.8 z 5 głosów)

Składniki

  • 5 sztuk matiasów
  • 4 jajka
  • 4 cebule
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 słoik majonezu
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżka octu
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka cukru
  • natka pietruszki
  • papryka czerwona

Przygotowanie

  1. Cebulę pokroić w kostkę, przyprawić solą, octem, olejem i cukrem, wymieszać, wyłożyć na półmisek. Ogórki pokroić w kostkę, ułożyć na cebuli. Na tym ułożyć ugotowane połówki jajek.
  2. Matiasy wymoczyć. Każdy płat przekroić wzdłuż na dwie części i owinąć nimi jajko. Jajko ze śledziem udekorować majonezem, natką i czerwoną papryką.
ryby jajka śledzie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze