Roladki z sera i szynki

Pyszna przekąska na różne okazje

Dodany przez: Danusia19671

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • szynka -10 plastrów
  • ser żółty -10 plastrów
  • papryka konserwowa -1 słoik
  • ser biały -1 kostka
  • ser czosnkowy topiony-200 g
  • sól i pieprz
  • sałata
  • ogórek
  • rzodkiewka
  • por, wszystko do dekoracji.

Przygotowanie

  1. Ser biały wymieszać z serkiem topionym, solą i pieprzem. Paprykę wyjąć z zalewy, pokroić w paski szerokości centymetra. Najpierw ułożyć szynkę, posmarować serkiem. Na serek nałożyć plaster sera żółtego, znów nałożyć serek i plaster szynki, serek, na serku ułożyć pokrojoną paprykę, zawinąć razem w roladkę, kroić po skosie. Tak przygotować resztę roladek, do wyczerpania składników. Półmisek na roladki wyłożyć zieloną sałatą, ułożyć na niej roladki, przybrać ogórkiem, rzodkiewką i porem.
przekąska szynka ser żółty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze