Roladki z łososia

Przepis na karnawałowe przekąski - roladki z łososia

Dodany przez: mojegotowanie

Roladki z łososia

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
18 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 4 duże kromki ciemnego pieczywa
  • 5 dag kremowego twarożku
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • 10 dag wedzonego łososia w plasterkach
  • 5 dag roszponki

Przygotowanie

  1. Z chleba odcinamy skórkę, miąższ przykrywamy folią spożywczą i rozwałkowujemy wałkiem do ciasta, aż stanie się cienki i giętki. Twarożek mieszamy z posiekanym koperkiem, solą i pieprzem, rozsmarowujemy na chlebie. Na tym układamy cienką warstwę wędzonego łososia i  liście roszponki.
  2. Zwijamy wszystko w 4 długie „kiełbaski”.
  3. Owijamy je folią i schładzamy w lodówce minimum 15 min lub najlepiej ok. 4 godz. Każdą rolkę kroimy za pomocą ostrego noża na mniejsze kęsy.
  4. Wygląda na to, że żaden bufet nie może obejść się bez roladek z łososia. Możemy go zawinąć w ciasto naleśnikowe lub tortille. Możemy też z samego
  5. łososia zrobić roladkę wypełnioną np. kremem z awokado.
  6. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  7. Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
ryby przekąski przekąska imprezowy bufet roladki z łososia
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze