Sałatka z czerwoną fasolą

Idealna i prosta sałatka do dań mięsnych jak i z grilla.

Dodany przez: lexi27

Sałatka z czerwoną fasolą

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 główka kapusty pekińskiej średniej wielkosci
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka zielonego groszku,
  • 1 opakowanie sera fetta - łagodnego
  • 1 sredniej wielkości świeża papryka czerwona
  • majonez
  • sól, pieprz,

Przygotowanie

  1. Kapustę pekińską posiekać drobno, a ser fetta pokroić w kosteczkę mniej wiecej 1 cmx1 cm.
  2. Paprykę czerwoną umyć, wykroić pestki i pokroić w cienkie, krótkie paseczki.
  3. Do kapusty wsypać odsączoną fasolę, groszek i kukurydzę, dodać pokrojoną paprykę, wszystko posolić (niezbyt dużo, bo ser jest słony) i przyprawic pieprzem do smaku, dodać około 3 łyżki majonezu, wszystko wymieszać i na koniec dodać ser fetta, ponownie delikatnie wymieszać.
  4. Sałatka jest przepyszna i delikatna w smaku , a co ważne prosta w zrobieniu !
grill warzywa sałatka przekąska Papryka feta czerwona fasola
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze