Ptasie mleczko wg ejla

Lekkie ptasie mleczko :)

Dodany przez: ejla

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 4.36 z 14 głosów)

Składniki

  • 4 galaretki:
  • - agrestowa
  • - cytrynowa
  • - o smaku owoców leśnych
  • - truskawkowa
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
  • paczka biszkoptów

Przygotowanie

  1. 1. Biszkopty poukładać na dno tortownicy.
  2. 2. Galaretki agrestową, cytrynową i o smaku owoców lesnych rozpuścić w szklance gorącej wody.
  3. 3. Mleko z puszki podzielić na trzy równe porcje.
  4. 4. Ostudzoną galaretkę agrestową zmiksować tak, aby powstała pianka, pod koniec miksowania dodać jedną porcję mleka. Gdy masa bezie tężeć, wylać ją na biszkopty i całość schłodzić w lodówce. Tak po kolei uczynić również z galaretką cytrynową i o smaku owoców leśnych.
  5. 5. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody i gdy się ostudzi i będzie tęzeć, wylać ją na ptasie mleczko. Schłodzić i gotowe :)
  6. Smacznego!
deser galaretka biszkopty mleko skondensowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze