Pieczarki faszerowane

Przygotowanie: 15 minut Zapiekanie : 10–15 minut Porcja: 270 kcal Składniki na 4 porcje

Dodany przez:

Pieczarki faszerowane

Na ciepło

Czas przygotowania:
Kalorie:
270 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 12 pieczarek
  • 15 dag szpinaku
  • ząbek czosnku
  • cebula
  • 10 dag boczku
  • 2 łyżki masła
  • pęczek natki
  • 10 dag sera żółtego
  • 4 dag orzeszków piniowych
  • 2 łyżki śmietany 36%
  • gałka muszkatołowa
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pieczarki umyć, odciąć trzonki (odrzucić), kapelusze odłożyć.
  2. Szpinak umyć, zblanszować we wrzątku, odcedzić. Posiekane czosnek, cebulę i boczek poddusić na łyżce rozgrzanego masła, dodać szpinak, odstawić do ostygnięcia. Do farszu dodać posiekane natkę, ser, orzeszki, śmietanę, wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką.
  3. Faszerować pieczarki. Piec na złoto w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem przez 10–15 min w temp. 200˚C.
  4. Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  5. Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
czosnek przekąska kolacja boczek szpinak orzeszki piniowe pieczarki faszerowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze