Pieczarki duszone

do kanapek jak i obiadu

Dodany przez: ANECIK1980

Pieczarki duszone

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • pieczarki 1,5 kg
  • sól
  • pieprz
  • smalec 1 łyżka czubata
  • margaryna lub masło 1 łyżka czubata

Przygotowanie

  1. Pieczarki dobrze myjemy... wkładamy do wrzątku i obgotowujemy około 15 minut. Następnie wykładamy na sitko by dobrze obciekły.W garnku roztapiamy smalec i margarynę, wrzucamy pieczarki, dusimy ok 10 minut coraz mieszając je. Doprawiamy solą i pieprzem - raczej powinny być na ostro.
obiad sałatka przekąska pieczarki sól smalec
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze