Pieczarki marynowane

wspaniałe na przyjęcie!!

Dodany przez: lenuta

Z grzybów

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 2 głosów)

Składniki

  • 1 kg pieczarek małych
  • 4 szklanki wody
  • 1 szklanka octu
  • 2 łyżki cukru
  • 2 łyżki soli
  • łyżeczka białej gorczycy
  • pieprz czarny

Przygotowanie

  1. Pieczarki obrać. Wrzucic na 5 min. do wrzątku i odcedzić.
  2. Marchew drobno pokroić, cebulkę również. Do każdego
  3. słoiczka włożyć trochę cebuli i narchwii, połyżeczce gorczycy i na koniec pieczarki.
  4. po 25 dkg do każdego słoiczka.
  5. Wodę z octem, cukrem i solą zagotować. Gorączalewą zalewać pieczarki, mocno zakręcić.
  6. Pasteryzować 20 min.
przetwory grzyby warzywa sałatka przekąska pieczarki cebula marchew gorczyca
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze