Pieczarki na maśle

Wyśmienita przekąska pieczarkowa

Dodany przez: kroli2

Pieczarki na maśle

Bez mięsa

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pieczarki
  • masło
  • cebulka
  • sól i pieprz
  • sok z cytryny

Przygotowanie

  1. 1.Myjemy i oczyszczamy pieczarki, następnie kroimy je w kawałki.
  2. 2. Na patelni lub w rondlu roztapiamy masło i dodajemy drobniutko pokrojoną cebulkę żeby ją poddusić.
  3. 3. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i razem dusimy.
  4. 4.Po podaniu skrapiamy sokiem z cytryny.
  5. 5. Świetne jako dodatek do obiadu lub jako samodzielna przekąska
obiad przekąska wegetariańska pieczarki masło
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze