Musztardowa marynata do boczku

Boczek z takiej zalewy jest soczysty, aromatyczny.!

Dodany przez: lenuta

Musztardowa marynata do boczku

Sosy i dipy

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 6 łyżek oleju
  • 1/2 łyżeczki soli
  • pieprz czarny
  • szczypta chilli
  • szczypta przyprawy do mięsa wieprzowego
  • bazylia
  • tymianek
  • rozmaryn
  • 2 ząbki czosnku
  • cebula
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 2 łyżki musztardy

Przygotowanie

  1. Olej mieszamy ze wszystkimi składnikami.
  2. Cebulkę drobno siekamy, czosnek przeciskamy.
  3. Na koniec wrzucamy ziele i liść laurowy.
  4. Boczek w kawałakach miszamy z zalewą i odtawiamy na noc do lodówki.
mięso Papryka musztarda oliwa ziele angielskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze