Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

Idealny gulasz do : ryżu,klusek śląskich,kopytek itp. Polecam :)

Dodany przez:

Gulasz z polędwiczek wieprzowych :)

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 6 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • 4 większe pieczarki
  • 1/2 cebula
  • 3 łyzki margaryna
  • 1 łyzeczka papryka słodka w proszku
  • 1 łyzeczka czosnek granulowany
  • 2 kostki mięsne
  • 3-4 łyżki maka tortowa
  • woda zimna
  • sol ( w razie potrzeby, bo kostki sa dość słonawe))
  • pieprz ( wg. uznania)
  • nać pietruchy do posypania

Przygotowanie

  1. Ja robię tak:
  2. W rondlu rozpuszczam margarynę, w miedzyczasie myje poledwiczki (osuszam ręcznikiem)
  3. Kroje je na grubość ok. 1 cm. Potem delikatnie je rozgniatam dłonią i wrzucam na rozgrzany tłuszcz. Posypuje papryką , czosnkiem i delikatnie pieprzem i solą.
  4. Smażę na złoty kolor od czasu do czasu mieszając. Następnie kroję cebulke w kosteczke i jak juz miesko jest lekko brązowe dorzucam cebulke do całosci . Wszystko to razem smaże do zeszklenia sie cebuli.Potem zalewam mieso gorącą wodą ponad stan mięsa ok.3 cm.Wrzucam kostki miesne i pokrojone w paski pieczarki.
  5. Wszystko gotuje ok 15 minut.
  6. Nastepnie robię zaklepkę z wody i maki (energicznie mieszając,żeby nie było grudek)
  7. Powoli wlewam zawiesine do rondla ,ciągle mieszając,gotuje ok 2 minutek i gotowe :)
  8. Podajemy z czym kto lubi.
  9. Ja podałam z ryżem i ogóreczkiem.
  10. SMACZNEGO :=)
sos pieczarki polędwiczka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze

Podobne przepisy