Gulasz z serc wieprzowych

mój własny przepis

Dodany przez: foka

Gulasz z serc wieprzowych

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 2.5 z 2 głosów)

Składniki

  • 3 serca wieprzowe/1,50kg/
  • 20 dag włoszczyzny
  • 5 dag mąki
  • sól
  • 2-3 liście laurowe
  • pieprz
  • ziele angielskie/5ziarenek/
  • 15 dag masła
  • 2-3cebule
  • majeranek

Przygotowanie

  1. Serca opłukać zalać zimną wodą dodać sól i gotować powoli.Gdy mięso się dogotywuje dodać włoszczyznę i ugotować.Miękkie serca wyjąć ,pokroić w paski.Tłuszcz lekko zrumienić z pokrojona cebulką i mąką zasmażkę rozprowadzić wywarem z serc zagotować wymieszać z pokrojonym mięsem dodać przyprawy zagotować.Podawać z ziemniakami i różnymi warzywami.
mięso obiad kolacja mąka serca wieprzowe włoszczyzna
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze