Farsz mięsny do pierogów

Dobry sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu.

Dodany przez: alien1985

Pierogi, kluski i knedle

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • mięso z rosołu ( u mnie 50 dag wołowiny i 1 udko z kurczaka)
  • 2 marchewki z rosołu
  • mały kawałek żółtego sera
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka

Przygotowanie

  1. Mięso zmielić razem z marchewką. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oleju. Ser żółty zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki połączyć, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
obiad pierogi mięso gotowane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze