Domowy smalczyk

Ze świeżym chlebkiem.....

Dodany przez: Henia

Na zimno

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 3.67 z 3 głosów)

Składniki

  • 0,5kg surowej słoniny
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 1 spora cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz, majeranek

Przygotowanie

  1. Słoninę i boczek drobno pokroić i wytopić na małym ogniu.Przecedzić tłuszcz. Do tłuszczu dodać starkowane na drobnej tarce jabłko, cebulę pokrojoną w drobną kostkę,wyciśnięty czosnek, roztarty majeranek, pieprz i sól do smaku oraz skwarki.Wymieszać, chwilę trzymać na ogniu.przelać do słoika. Smacznego!
mięso cebula boczek słonina
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze