Moje Gotowanie wrzesień 2020

Moje Gotowanie na wrzesień 2020 to moc inspiracji, jakie dania i desery można przygotować na schyłek lata i początek jesieni. Wśród nich m.in. oryginalne przepisy na mięso drobiowe, pomysły na dania i ciasta pełne owoców, pasty kanapkowe i kremy na słodko. Sprawdźcie poniżej cały spis treści.

Moje Gotowanie wrzesień 2020

Wrześniowy numer Moje Gotowanie to pierwszy powiew jesiennych smakołyków. Jest sporo faszerowanych warzyw, propozycji na wykorzystanie śliwek i gruszek. Ponadto w magazynie znajdziecie patenty na czarny bez, kolendrę czy kurczaka w kuchni.

W dziale KUCHNIA DOMOWA:

Królowe sezonu - Śliwki węgierki i renkloda - ulubione owoce późnego lata prezentują swoje kuszące kształty w daniach głównych i wabią smakiem w słodkościach

Na dwa kęsymuffinki z fantazją - 8 oryginalnych pomysłów na małe wytrawne wypieki, idealne na drugie śniadanie lub filmowe wieczory ze znajomymi

Kulinarne odkrycie - wyjątkowy czarny bez. Te owoce to prawdziwe bomby witamin w sosie, słodkim musie i aksamitnej zupie. Kto nie próbował, musi się skusić!

Dania główne - obiad na pożegnanie lata, czyli kolorowe mięsno-warzywne duety i apetyczne propozycje z kuchni wegetariańskiej

Po prostu zrób to! Chutney z jabłek i winogron. Gęsty sos z cząstkami owoców będzie dumą każdej gospodyni: urozmaici smak mięsa i zastąpi surówkę

Szybko łatwo pysznie - 6 pomysłów na pasty i kremy. Wystarczy wrzucić do kielicha ulubione składniki, by w kilka sekund wyczarować pyszne smarowidła do chleba i aksamitne masy do małych słodkości

Do smaku - Kolendra. Charakterna kuzynka pietruszki nada wyjątkowości napojom, np. kolendrowemu lassi, i doskonale sprawdzi się w daniach w stylu orientalnym, jak tofu w sosie teriyaki

Trzy razy filet - Mistrz świata – kurczak. Popularne mięso w całkiem nowych odsłonach: azjatyckiej, meksykańskiej i irlandzkiej

Codziennie w dobrej formie -  Jak zdrowo zajadać stres Wszystko o diecie na dobry nastrój

Sama słodycz - Podwieczorek z gruszkami. Mięsiste owoce otulają się ciastem i przykrywają kruszonką: crumble, tarta i francuskie wypieki

W dziale W KUCHNI Z MISTRZAMI:

Robert Sowa - za to lubię kurki - O kulinarnych eksperymentach z pieprznikiem jadalnym

Cristina Catese - Jedzmy kwiaty cukinii. Popularny włoski rarytas na polskim stole: w kremowym tagliatelle, klasycznej pizzerince oraz faszerowany

W dziale DO POCZYTANIA PRZY STOLE: 

Nowości z księgarni -  Książka „Kobiety bez diety” zachęca, by doceniać moc dobrego jedzenia, a „Dzika kuchnia” uczy, jak czerpać siłę z roślin

Świat na talerzu - Bułgaria. Starożytna Sofia. Tu można skosztować doskonałych serów, mięs oraz warzyw, napić się dobrego wina i poznać sekret długowieczności