Zupa serowo-porowa z klopsikami

Szybka zupa serowo porowa z klopsikami.

Dodany przez: bernika

Zupa serowo-porowa z klopsikami

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 200 g mięso mielone
  • 2 cebula
  • por
  • białko
  • do smaku Sól
  • do smaku pieprz
  • koperek siekany
  • natka piertuszki
  • kostka ser topiony ementaler
  • 1,5 l bulion lub rosół
  • 2 łyżki masło

Przygotowanie

  1. Ugotowac wywar, bulion lub rosół (ja miałam z dnia porzedniego ugotowany na skrzydełkach). Z mielonego, biuała, soli i przu uforumaoac małe pulpleciki wrzucic do wrau zeby sie ugotwały. Wystarczy ok 7 minut. Po ugotowaniu wyjac na miseczke, odstawic. Na masle goracym przesmażam cebule w kostke i pora w krązki. Dodac warzywa do zupy, podgotowac 10 minut. Do zupy włozyc serek topiony, tak wymieszac zeby sie roztopił. Dodac duzo koperku, troche natki, doprawic do smaku pieprzem włozyc nasze pulpeciki. Zupa gotowa.
ser obiad zupa mięso mielone pora
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze